Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O pokoronavirové dietě bez trápení

Taky jste při koronavirovém období trošku přibrali, získali nějaký ten faldík a teď nevíte co s tím? Po dobrém obědě je třeba se vážně zamyslet co dál! Dietu, širší černé šaty či pytel nebo nechodit mezi lidi?

Pokud vyhrála dieta, pak určitě hledáte stejně jako já takovou, u níž se nebudete trápit hlady nebo si odříkat, nebudete se muset honit zpocení po kraji nebo po tělocvičnách, ale budete si hubnout, jakoby se nechumelilo!

Ušetřím vám čas a předkládám výsledky několika hodin na googlu. Potřebujete ketodietu! Nebojte, nebudu dělat reklamu žádné firmě, jen se podělím o své zkušenosti. S touto dietou můžete jíst každý den vše jako dřív a přesto z vás za měsíc bude tyčka!

Co vše se smí při této dietě jíst? No, úplně vše, co neobsahuje sacharidy. Super! Jenže sacharidy jsou v každém jídle, to je ten fígl! Příroda nám předkládá ke konzumaci  jenom to, co přináší energii ve formě cukru. Proč jinak bychom vůbec něco jedli, že? Přírodě totiž ještě nedošlo, že jíme ze stresu, kvůli trápení nebo jenom proto, že nám to chutná!

V každém kousku chleba, v ovoci, v jogurtu, všude ty cukrové potvory jsou! Ale moderní věda nezná překážky. Lidé prostě přírodu očůrali. Vyrobili potraviny, které vypadají jako těstoviny, ale nejsou to těstoviny, jsou z proteinů, něco, co vypadá jako sladký dortíček, ale není to moučník, je to proteinová bomba. Potraviny, které se tváří jako omeleta, palačinky, chleba nebo chipsy, ale nepadne do nich asi kousek sacharidu v mouce, bramborách nebo něčem podobně odpudivém! Dobroty bez sacharidů!

Takže, až vás chytí žravá, s ketodietou můžete jíst proteinové cokoli – samozřejmě maso, polévky, kaše, palačinky, tyčinky, pomazánky, dresinky, moučníky… Oblbnete žaludek, který nebude mít hlad, oblbnete oči, protože uvěří, že jíte to, nač máte chuť. Akorát nevím, zda oblbnete chuťové pohárky… S těmi to bude horší!

Ketodieta vládne světu. Proteinové potraviny stojí  ale 10 x víc než ty obyčejné. Proč utrácet, udělám si svoji ketodietu sama! Prostě vyhodím vše se sacharidy a budu jíst jen bílkoviny. Vtip je v tom, že při ketodietě smíte sníst jen 30 g sacharidů denně! Víc nic. Když to dodržíte, tělo začne spalovat tuky, protože žádné sacharidy prostě nemá. Jednoduché.

Start prvního rána byl dobrý - co obsahuje hodně bílkovin? Mléčné produkty. Vyhrál jogurt. Ne, že bych ho nikdy předtím nesnídala, ale vždy s mysli nebo lupínky. Ty jsem vynechala. Bylo to pravda, trochu chudé, ale snad do oběda vydržím. Když jsem kelímek vymývala (vlastně nebylo nutno ho ani vymývat, vylízala jsem ho dokonale), stálo na něm: obsah sacharidů 15 g ve 100 g. Jejda, to jsem právě vyčerpala polovinu svého sacharidového příjmu na den!

Kelímek padal do koše na plasty, v tom jsem zahlédla údaj o obsahu: 150 g. „Jsem v háji!“ jedním jogurtem, hladová a šilhající, jsem právě dosáhla 75 % sacharidového příjmu na den! Už nesmím skoro nic sníst! Do večera se můžu namáhat sebevíc a stejně to nedám. Cukr je i v zelenině!

Chvíli jsem ještě, obcházejíc kolem ledničky, zvažovala svou strategii, než jsem se rozhodla: Končím! Tak takhle dopadl můj první ketodietní den! Na ty další se ani neptejte!

Jak chutnají ketodietí proteinová pseudojídla vám nepovím. Vím, jen jedno – nebojte, zase všichni zhubneme! Díky nízkým příjmům a zdražování potravin nám pokoronavirová doba zase vrátí naši postavičku, prostě proto, že nebudeme mít za chvíli, jak říkala moje babička: „co do huby!“

Autor: Irena Materna | středa 17.6.2020 8:15 | karma článku: 11,99 | přečteno: 250x
  • Další články autora

Irena Materna

Otevřená dlaň Čechů vůči Ukrajincům se uzavírá

Pošta už neposílá bezplatně balíky na Ukrajinu. A dokdy u nás budou zdarma v ubytovnách Ukrajinci, prchlí před válkou? Dokdy budou zneužívat náš sociální systém a pobírat dávky, aniž by šli do zaměstnání? Tak já vám to řeknu.

31.8.2022 v 15:03 | Karma: 28,06 | Přečteno: 1570x | Diskuse| Ostatní

Irena Materna

Blbá dovolená

Taky jste měli „vydařenou“ dovolenou? Vrátili jste se ne odpočinutí, ale servaní jak psi, naštvaní jak bejk s červeným hadrem před čumákem, bydleli jste místo v hotýlku v barabizně a místo sluníčka a opalování vám vydařeně lilo?

24.8.2022 v 6:32 | Karma: 14,38 | Přečteno: 578x | Diskuse| Cestování

Irena Materna

Když pacifista začne chtít válku na Ukrajině...

Ukrajina potřebuje vojenskou pomoc. Nevím, jak jsem to mohla vyslovit. Fuj. Jsem celý život pacifista. Nikdy bych si nemyslela, že budu chtít, aby někdo na někoho vytáhl zbraně. Jenže i pacifistu někdy dožene to, co se kolem děje

28.3.2022 v 7:02 | Karma: 18,35 | Přečteno: 519x | Diskuse| Společnost

Irena Materna

Kdy se Západ vojensky zastane Ukrajiny?

Ruská invaze na území Ukrajiny pokračuje. Putin dál nechává zabíjet civilisty. Ničí domy, nemocnice, školy, nechává v pobořených městech strádat tisíce lidí hladem, žízní, zimou, v děsivém strachu... A Západ? Nic.

27.3.2022 v 8:06 | Karma: 37,19 | Přečteno: 4885x | Diskuse| Společnost

Irena Materna

Na prdel by měl dostat!

Rusko a Putin je jako ošklivý velký kluk, který na hřišti v parku začal rozkopávat menším okolo si hrajícím dětem jejich hračky, kope i do nich a nadává jim!

26.2.2022 v 13:53 | Karma: 8,16 | Přečteno: 166x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Vyšetřování výbuchu ve Vrběticích bylo extrémně rozsáhlé a náročné, řekl Rakušan

29. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  13:09

Přímý přenos „Je prokázáno, že oba výbuchy provedli příslušníci ruské zpravodajské služby GRU. Jejich motivem...

Neodstoupím, řekl Sánchez po kauze manželky. Zlepšeme politickou kulturu, vyzval

29. dubna 2024  12:41

Španělský premiér Pedro Sánchez oznámil, že demisi nepodá. Zvažoval ji s ohledem na kauzu, v níž je...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  12:31

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Většina práv jako u manželů a přiosvojení dětí. Pavel podepsal zákon o svazcích LGBT+

29. dubna 2024  12:07

Stejnopohlavní páry budou moci od příštího roku uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v...

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2155x
Pozorovatel světa kolem sebe, stále žasnoucí, stále s něčím nespokojený, stále hledající "to pravé ořechové". Taky mamina, turistka, sběratelka citátů a mnoho dalšího.

Seznam rubrik