Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J63a75n 57R54á68ž

14. 4. 2016 12:51

Mně vadí, že všichni ti, co se hrnou do Evropy, jsou nazýváni obecně uprchlíky. Možná to šíří různí dobroserové s vědomím, že uprchlíka považujeme za někoho, kdo automaticky vzbuzuje lítost a tak mnoho lidí má touhu jim pomáhat. Tak byli nazváni i iráčtí křesťané, které se nepovedlo u nás zabydlet. Bylo to celé od začátku špatně. Uprchlíci to v žádném případě nebyli.

Připomínám chronologii událostí z titulků novin:

24.1.2016: Iráčtí křesťané uprchli s válečného pekla do ČR

26.2.2016: Iráčtí křesťané: Česko je naše nová země, kde chceme žít a pracovat

4.4.2016: Iráčtí křesťané uprchli z Česka do Německa

7.4.2016: Iráčtí křesťané odmítají se vrátit do Česka

8.7.2016: Zastavil se přesun iráckých křesťanů do nových bytů v Brně, protože vyslovili pochybnosti o tom, zda chtějí v Česku zůstat

Na závěr podotýkám: Ti co již prchli do Německa pocházejí z Bagdádu, kde žádné válečné peklo nepanuje a Bagdád je považován za bezpečné místo. Žádný z těchto křesťanů tak nemá právo na mezinárodní právní ochranu, tak proč se jim dává, je mi záhadou.

6 0
možnosti

Celá ta slavná migrace byla spuštěna neschopností, diktátorstvím a naivitou EU. Migranti nepřicházejí do Evropy většinou proto, že by byli ohroženi na životě, ale proto, že cítí možnost mít se dobře za cizí peníze. Od takových lidí zatížených nesnášenlivým a bludařským středověkým náboženstvím nemůžeme čekat snahu uchytit se a snažit se vybudovat vlastní prosperitu svými silami. Spíše než pomoc očekávám od těchto lidí nové komplikace, neschopnost integrace, nechuť ztotožnit se s hodnotami cílových zemí atd. Věřím, že celá nepovedená manipulace sociálních inženýrů s Evropou skončí obrovským debaklem, neboť ideový základ této manipulace - multikultura - je v podstatě nový typ totality a my máme zkušenost, že každý diktát rychle skončí za bolestného vystřízlivění.

5 0
možnosti
Foto

Také jsem přesvědčena, že "ten nejlepší mohou najít jedině ve své původní zemi." , nicméně vidím zádrhel v dovětku "Pokud se tam změní politická situace, skončí válka, zlepší hospodaření..."

Žádné SE (=imaginární povšechné "ono", někdy "oni") nikdy nic nezměnilo, vždycky se musejí vynasnažit konkrétní osoby nebo jejich skupiny. Jsou to právě dnešní migranti, kteří musejí svou vlastní zemi změnit. Ne se naopak snažit měnit zvyklosti v zemích, které je hostí.

Takže NE čekat v EU, ale pěkně zpátky hajdy domů.

12 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2155x
Pozorovatel světa kolem sebe, stále žasnoucí, stále s něčím nespokojený, stále hledající "to pravé ořechové". Taky mamina, turistka, sběratelka citátů a mnoho dalšího.

Seznam rubrik