Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J24a11n 71D13o75u12š33e43k

31. 3. 2022 19:42

Západ, kultivovaný mladý muž. No to mě rozesmálo. Je to z většiny jen maska.

0 0
možnosti
Foto

Veľmi dobrý článok. Len som sklamaný z diskusných príspevkov, v ktorých prevláda silný alibizmus, z ktorého až mrazí. Ale na Slovensku je to podobné. Takže klídek... Vírus zvaný: Nehas čo ťa nepáli. https://marcelburkert.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785610

0 0
možnosti
JS

Takovým lidem se odjakživa říkalo váleční štváči, ale většinou to jsou ti, kteří na válce profitují, ale najdou se i fanatici z přesvědčení.

2 1
možnosti
Foto

Proč štváči. Ten blog je sice tak angažovaný, až se to pořádně číst nedá, ale já to rozhořčení chápu. Co autorka nechápe je to, že Evropa je demilitarizované, po těch 30 letech nicnedělání. Navíc jsme na Rusku surovinově závislí, že. Takže co teď. V podstatě ten aktuální rozsah pomoci Ukrajině je největší možný. Za mne je to víceméně O.K., teď. Samozřejmě je otázka, co dál, když se to zjevně potáhne po mnoho let. Rusko je potřeba vyšťavit až na dřeň, ta země musí jít hospodářsky až na úroveň Somálska nebo tak něco, s tím, že ruští mladí musí všichni buď zemřít za putina, nebo emigrovat. Staří pomřou sami. Když dědek Bidet vykládá, že je potřeba odstranit Putina, tak lže. Je potřeba demilitarizovat Rusko, vysloveně jej mocensky a lidsky vykastrovat, musí z něj zbýt tupý valach, co bude tahat těžká břemena pro Západ a pro Čínu, bohužel. Jenže tenhle proces není na týden, ani na měsíc. Ba dokonce bych to charakterizoval tak, že to přesahuje můj horizont (je mi 47 let). Ta válka bude dlouhá, možná s přestávkama, ale je to tak na 20 let. Netýká se to Putina, týká se to méněcennosti Rusů. Ten pocit méněcennosti je potřeba z nich dostat ven, odstraněním mladé generace je to zaručené nabeton. Staří vymřou sami, jak už jsem psal.

0 0
možnosti
Foto

Nad těmi příspěvky v diskuzi by se Hitler v 1968 tetelil blahem. To chcete všichni žít ve světě, kde si magoři jako Putin mohou dělat co chtějí ?

1 4
možnosti
ŘK

Jasně, když nejsou žádné argumenty, tak zapojíme Hitlera, viz Godwinův zákon ;-DR^

2 0
možnosti
ŘK

Paní, pokud vůbec máte děti, jak máte uvedeno v popisu, že jste mamina, tak je asi musíte velmi nenávidět, že jim chcete předat svět v troskách. Takovou válečnou agitku bych čekal od kohokoli jiného, ale moc ne od ženy (možná nějaké svazačky v 50. letech) a ještě matky. Dala byste dítěti do rukou pušku a poslala hej bojovat na Ukrajinu za cizí zájmy, když ostatní tak do toho tlačíte?

Mimochodem, když mluvíte o kultivovanosti Západu, zastávání se slabších, tak kde byly vaše hodnoty, když se válčilo/čí v Afghánistánu, Iráku, Sýrii, Jemenu?

3 2
možnosti
Foto

Takže jim chcete raději předat svět ve stavu, kdy se budou muset neustále střást strachy jak se kreatury jako Putin ráno vyspí ?

0 0
možnosti
Foto

Pár příspěvků v diskusi jsem četl. Obecně panuje velký strach z použití jaderné zbraně. Nějaký chlápek ze Západu se vyjádřil, že pro putina není problém použít jadernou zbraň, ale problémem pro něj je, nač ji použít. Tipoval si Lvov nebo takové nějaké "menší" město, nicméně i tak by to byl nouzový cíl /ukrajinská armáda při své rozptýlenosti totiž jakožto cíl vůbec nevyhovuje/. Takové použití jaderné zbraně by zvýšilo šanci na brzké ukončení konfliktu. Jinak je realistický ten scénář, že Ukrajina příjde během cca dvou let víceméně kompletně srovnat se zemí. 20 až 30 milionů uprchlíků je reálných. Já považuji za reálnou kombinaci obou možností - Ukrajinu rusové srovnají se zemí, i za použití jaderných zbraní. Jsem zvědavý, zda němci budou po té atomové kampani i nadále od putina kupovat plyn.

0 2
možnosti
Foto

Jednu termojadernou na Kyjev, pokud je uplny blazen ...

0 0
možnosti
MP

Tedy to místní názorové spektrum mě celkem konsternuje. Shrnul bych většinový názor asi takto:

"Ani naše ani jakákoliv západní armáda nesmí do ničeho na Ukrajině fyzicky zasahovat, žádným způsobem se nesmí objevit jediný oficiální neukrajinský voják na straně Ukrajiny. Ukrajina se musí ponechat svému osudu, pokud ji Putin chce, má ji mít a nesmí se mu odporovat, protože má jaderné zbraně. Pokud chce při tom vraždit i civilní obyvatelstvo, ať ho klidně vraždí, my s tím nic dělat nechceme, nemůžeme a ani nebudeme Masakrování lidí na Ukrajině se musí nechat tak jak to je, když mají zemřít, nechť zemřou, pomoci jim smíme jen tak, že nad tím budeme lamentovat a maximálně na jejich počest smíme vyvěsit ukrajinskou vlaječku nebo po nich pojmenovat ulice!" Je to tak správně?

Pozn.: Pokud s tím někdo nesouhlasí, tak kromě mínusu prosím o konkrétní komentář, v čem je rozpor.

Jen doufám, že už se nadále nebude nikdo v Evropě ohánět nějakými pofidérními "Evropskými hodnotami", kde jsou lidská práva a svobody nadevše, humanismus je klíčem ke všemu a každou sebemenší menšinu musíme ochraňovat před čímkoliv, co by ji jen náznakem mohlo nějak traumatizovat. Stovky tisíc lidí v ohrožení života na Ukrajině nás ale netrápí, "Evropské hodnoty" zjevně za hranicemi zemí NATO neplatí, a to ani v nejbližším sousedství (aby hned někdo neargumentoval, že kdybychom pomohli Ukrajině, musíme se okamžitě angažovat i v Mali nebo v Kongu...)

0 5
možnosti
Foto

Ukrajina není v NATO. To je celé. Jinak samozřejmě, je to perfektní příležitost nechat tu válku běžet mnoho let, ať se ruští fašisti pořádně vykrví. Bohužel by bylo ideální, aby putin v té válce spotřeboval všechny mladé ruské lidi a v rusku by zbyly jen báby nad hrobem. Ruská agresivita by tak pozbyla své tesáky. Až se skoro chce napsat - jen tak dál, putine. Zahub ten ruský lid a těch pár mrzáků, co se vrátí z fronty, těm dej vyznamenání...... Kdo má z mladých rusů rozum, hned emigruje. Z Ameriky se dá vrátit vždycky, kdežto projížďka v bvp po Ukrajině je konečná.

0 1
možnosti
MV

M89i70l73a63n 14V55i46k

28. 3. 2022 18:05

Jak dlouho tady ten nesmysl bude ještě viset???

4 3
možnosti
PK

To chcete zachraňovat každou zemi kde se lidé navzájem mydlí? A půjdete tam sama nebo pošlete tam své děti ?

4 2
možnosti
MP

To jsou zase demagogické otázky...

1. ne, nemusíte chodit nikam sám ani posílat své děti, máme regulérní armádu, která je k takovým úkolům určená.

2. ne, celý svět zachraňovat nemůžeme, ale minimálně sousedům je pomoci potřeba. Stejně jako v běžném životě pomůžete sousedovi, kterému vyhoří dům, a nebudete se kroutit s argumentem, že to byste pak musel pomáhat každému, kdo má problém.

2 1
možnosti
Foto

M89a86r98t41i75n 63T93a18u93š

28. 3. 2022 14:03

Milá paní, ten příměr o zastávání se platí tak mezi klukama, kdy nejvražednější zbraň je prak. Tohle je trochu jiná liga. Je to úplně jiná disciplína.

6 1
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2155x
Pozorovatel světa kolem sebe, stále žasnoucí, stále s něčím nespokojený, stále hledající "to pravé ořechové". Taky mamina, turistka, sběratelka citátů a mnoho dalšího.

Seznam rubrik