Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jenze eskalace, po ktere tak volate by mela nepochybne za nasledek rozsireni konfliktu a tim padem smrt jeste vice ukrajinskych deti i mnoha dalsich deti v jinych statech vcetne ohrozeni tech vasich.

Chcete bezletovou zonu nebo vstup NATO do valky s temito riziky a zaroven uznavate, ze Putin je magor a vite, ze uz sahl k zakazanym zbranim?

Kazdy opravdovy pacifista si bude prat klid zbrani a okamzite zastaveni umirani. A ne opak. A o to se nastesti ted nekdo snazi a modleme se, at ten mir dojednaji to s tim, ze Ukrajina nebude v NATO (coz je tem detem fakt fuk) a i za cenu, ze pod Ukrajinu nebude patrit Donbas a tedy bude i zastavema obcanska valka tam s dosud 15 tisici mrtvymi, deti nevyjimaje. Prectete si o tom.neco, nez zavnete bezhlave volat po akci.

0 0
možnosti
Foto

Je to kyselé jablko, ale budeme do něj muset kousnout. Za chvíli nebude kam ustupovat.

Rusové nám hrozili, že když tady v Brdech bude americký radar, tak dají do Kaliningradu jaderné rakety.

Radar není.

Rakety v Kaliningradu jsou.

5 1
možnosti
Foto

Radar v Brdech nechybí. Jednak by stejně nic nezměnil, a navíc byl součástí plánu, který byl v době úvah i ,,hrátek" o jeho umístění již překonán;-)

0 2
možnosti
JL

Ano je to hrozné, když umírají lidi ve válkách, víte kolik jich umřelo ve Vietnamu, prý asi 3 miliony na straně Vietnamců, v Iráku rozvráceném Amerikou šly odhady až k jednomu milionu. ...Přitom se mi dnes jeví, že vietnamská válka byla zbytečná a irácká taky. Nenutné byly i války v Afghánistánu..Nutná naopak byla obranná válka proti Hitlerovi, protože to byl démon, který vytvořil nelidské a smrtelně+ nebezpečné hnutí. O tom, zda je nutná válka proti Rusku, zatím nic nevíme, proto západní politici čekají...Za rok budeme určitě chytřejší, možná taky radioaktivní.

4 4
možnosti
Foto

Možná byste si měl blog přečíst několikrát a všimnete si že ani o Iráku, ani o Vietnamu, ba ani o Afghánistánu opravdu není.

5 1
možnosti
Foto

:-/ Od kovidu (listopad) k Ukrajině. Autorčina ,,blog.tvorba". Jistě nejen její. Každý máme potřebu se ,,nějak" vyjádřit, a když to jde, tak proč ne, že. Svět a jednání i činy a ,,hrátky" mocných to sice nezmění, ovšem pocit bezmoci je třeba ventilovat. A potřebu vlastní ,,tvorby" také, mnohdy až v první řadě. Jinak, i pacifista střílí třikrát. Ve filmu, viz. ,,Umírání za dlouhého dne". Ve válce to je však jinak. ,,Budˇ já, anebo on". Třetí možnost nebývá. Tak mě to jako klukovi vysvětlil můj táta před cca šedesáti lety. On, a ne sám mně to vysvětlit mohl, neb to po celou II. WW opravdu zažil. Se vším a ve všem všudy.

2 1
možnosti
OD

Když si do levé bedny pustíte autorku a do pravé Hasníkovou, bude pikantní duet. Ostatní dámy časem vyplní prostor mezi nimi jako pomocný sbor.

Každý, kdo se z domova kouká, ví, jak válka vypadá a hodně o tom mluví. Ti, kdo byli, vědí , jak válka smrdí a nikomu o tom nevyprávějí.

2 0
možnosti
JK

V duchu s Vámi souhlasím a i bych si to přál. Zároveň si ale vůbec nejsem jistý, jestli bych hlasoval pro nasazení vojsk NATO na Ukrajině, kdybych měl tu možnost. Opravdu je to nejen pro Evropu obrovské riziko. Otázkou ale je, jestli není větší riziko nechat ruské okupanty řádit na Ukrajině. Snad se nám tento(nechci napsat přímo zbabělý), ale opatrný přístup nevymstí.

1 1
možnosti
Foto

Vymstí se, jako pokaždé.

2 0
možnosti
MS

R^

Diskutérům dole jenom tohle:

V pořádku. Kdo je bez viny ať hodí kamenem. Proto se svět nikdy neposune dopředu a bude se brodit v bahně výčitek za Jugoslávii, Irák, Afghánistán......... Protože nikdo tím pomyslným kamenem už nemá právo hodit a to je přece to, o co vám zjevně jde. Neustále argumentovat tím, že když to USA v minulosti udělali, tak to rusko může dělat teď a v budoucnu zase někdo jiný, protože nikdo není bez viny a tím pádem nikdo tím kamenem už nemůže házet A tak to má být. Takže se svět - místo posunu vpřed - bude otáčet v minulosti, aby zdůvodnil a zrelativizoval přítomnost. Taková je budoucnost.

3 0
možnosti
RG

R30e75n72é 82G86u79r92a86l

28. 3. 2022 10:13

Máte pravdu v tom, že jenom vrtat minulosti není řešení. Jen si dovolím připomenout, že z Afghánistánu jsme se stáhli vloni, z Mali teprve nyní, no a v Jemenu, Iráku, Libyi, Sýrii a dalších je to stále ještě žhavá současnost - což až tak za hrabání se v minulosti považovat nelze, že...

0 1
možnosti
MB

No tak hurá do toho ! Běžte všem příkladem, popadněte děti, psa, vzduchovku a utíkejte spasit svět na Ukrajinu. A nebojte se, sama jste to hezky napsala - až tam se svými dětmi hrdinsky položíte život za svatou věc, tak to nebude zbytečné, protože se z toho poučí lidé v budoucnosti. A to přece stojí za to ! Přece nechcete být jen zbabělý pisálek, co posílá do války cizí lidi a cizí děti, zatímco mu v bezpečí domova chladne kávička u PC ....

4 10
možnosti
MS

Myslete na to až vy se svými dětmi budete bránit ČR na hranici s Polskem, nebo Slovenskem. Pak si to povíme.

6 3
možnosti
RG

R38e44n81é 49G26u82r32a71l

28. 3. 2022 8:12

...Učíme děti, že se mají zastat slabších... lidé ke zlu mlčeli... je vždy třeba bránit ty nejslabší, děti... Pokud Západ nepomůže vojensky, je jen obyčejný zbabělec...

---

Rozumím těmto citům a emocím, jsa sám obdařen dětmi, ale sváří se mi s nimi rozum. Kde jsme všichni rodiče byli, když Amnesty International prohlašovala bombardování Bělehradu za válečný zločin - řada mrtvých dětí... Když Amnesty dneska ukáže na Putina, chceme ho vidět v Haagu. Když ukázala do našich vlastních řad... ticho.

Kde jsme byli, když nám z Doněcku před 7-8 lety posílali videa z "Aleje Andělů" (desítky mrtvých dětí)... S kým citově hnuly tisíce mrtvých dětí v Iráku, Jemenu, Sýrii, Lybii... Cítili jsme vůbec nějakou spoluvinu? A měli bychom?

No a teď nám Rusák oplácí stejnou, nebo podobnou mincí. Že to není správně? No není! Že je Rusák, na rozdíl od toho Srbska, Lybie, trochu jiná liga? Bohužel je. Což si asi správně vyhodnotili i Američané a zatím se nikam hrrr neženou. A Evropa? Kdo bude, snad kromě Poláků, chtít s Rusem bojovat - Češi? Ale no tak... Řekové, Slováci, Maďaři, Chorvati? Nebo vážně myslíte, že třeba Portugalci, Francouzi či Italové? Nehledě na to, jak by asi reagovali Rusáci, kdyby se do války přidali Němci...

6 3
možnosti
Foto

Až se vám ruský tank zastaví před domem, tak budete koukat jak mládě skotu domácího na nová vrata.

Kde jste byl v r. 1968?

4 0
možnosti

Napsal jste kravinu. Autorka to tak poctivě vnímá. To přece není fanatizmus, Že se mýlí? Víte, četl jsem blog vlastně stejný, v obecné rovině a s fotkami právě z té donbasské Aleje andělů s dětskými obětmi války tam. Na rozdíl od této autorky odsuzovala válku obecně. Tato autorka píše jen o ukrajinské válce, jakby jiné války nebyly. Zjevně neslyšela o dětských obětech írácké války a čísle 500 000 dětských životů, když se americká novinářka ptala M. Allbrigtové, zda ty oběti za tu válku stály. Ano, její text působí tak, že to číslo írácké války neznamená nic, jsou tu jen dětské oběti jen a jen na západní Ukrajině. Holt absence informací - tedy žádný fanatismus.

6 2
možnosti
PK

Nejsem vojenský analytik, ale vaše přání, aby se vojensky pomohlo Ukrajině, tedy vstup NATO do války by možná vygradovalo do oboustranného použití atomových zbraní....

6 1
možnosti
Foto

Kreml si podle potřeby důvod vždy najde.

Pokud Ukrajina požádá jiné státy např. o humanitární misi, i to bude Putin považovat za útok na RF.

3 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2155x
Pozorovatel světa kolem sebe, stále žasnoucí, stále s něčím nespokojený, stále hledající "to pravé ořechové". Taky mamina, turistka, sběratelka citátů a mnoho dalšího.

Seznam rubrik