Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^R^ Od začátku speciálně hnusné války jsem vyslechl řadu rozhovorů, či jejich části, o Ukrajině a Ukrajincích. Vliv ruské propagandy je značný. Jsou lidé, kteří by Ukrajincům poskytli ubytování pouze na čtyřech kolech, a to jen po dobu cesty na hranice.

2 0
možnosti
JG

Obávám se, že toto není jen problém Ukrajinců - stejně na tom jsou třeba samoživitelky. Majitelé bytů holt zvolí raději nájemníky, u nichž je větší jistota solventnosti - tomu se zkrátka nemůže nikdo divit. Jinak se domnívám, že otevřená dlan Čechů se vůči Ukrajincům rozhodně neuzavírá - například na kolejích Technické Univerzity v Liberci se museli vystěhovat (aniž by někoho zajímalo kam) absolventi, aby celý jeden ubytovací blok mohl být poskytnut k bydlení Ukrajincům. Dnes je těžká doba pro všechny a sehnat bydlení je dost velký problém i pro hodně Čechů. Váš článek mi připadá trochu tendenční.

9 2
možnosti
Foto

Heslo paní Gotterové: "Vždy, za všech okolností a při každé příležitosti bagatelizovat utrpení Ukrajinců.":-/Rv

1 7
možnosti
HV

H15o57n10z17a 75V31r65á94n75a

31. 8. 2022 16:56

No, tak trošičku se mi zdají ty příběhy s byty přikrášlené, nebo nějaká drobnost v těch historkách chybí... Ve svém okolí znám tři majitele různých bytů a všichni do jednoho potvrzují, že je jim buřt kdo si byt chce pronajmout. Ale většinou to ztroskotává, když majitel chce dokládat stálý příjem se zaměstnání a tři dopředné nájmy... A pokud toto zájemce poskytne, nemá majitel důvod byt ležet “ladem”.

4 1
možnosti
JL

Bydlení mě zajímá, protože nemám vlastní nemovitost, ani vilu, dokonce ani garsonku, nějak jsem to v době zuřícího kapitalismu prošvihl. Jsem Čech, Pražák nyní v důchodu a může vás uklidnit - levných bytů je v Praze a v okolí do 80 km málo, resp. bylo vždycky a bude ještě méně.... Zejména Praha bude problém - žádné sociální bydlení tu prakticky politici za 30 let nevystavěli. Nezajímalo je to a bodejť jo, když těch bezdomovců je málo a nejsou ve volbách relevantní... Takže ještě dodám: nájemní bydlo v ČR je hodně nejistá záležitost - často jen načerno, když máte smlouvu, můžete si gratulovat - a momentálně, v r. 2022 jsem sehnal byt za 10 000 jen přes příbuzné, za stejný nájem mi byl nabízen ve sklepě brloh s dvojlůžkem - asi 20m2, taky minidíra 15 m2 za 12 000 bez baterie v kuchyni, bordel.... Bydlím sám a chápu, že je to v ČR luxus. Vašim Ukrajinkám bych poradil, ať jdou dál směrem západním nebo na sever: tam to bude lepší. A ještě takový příběh z doby po srpnové okupaci ČSSR - jeden emigrant z Austrálie mi popsal, jak to vypadalo, když tam dostal azyl: 1 měsíc kurz angličtiny zadarmo a pak čau, starej se sám o sebe. Měl štěstí, byl šikovný, našel si práci jako řemeslník a zmohl se dokonce na vlastní dům. Ukrajinci si možná myslí, že Česko je bohatá země, ale to je omyl - bohatá je tu tak těch 90 000 dolarových milionářů. Možná to zkusit u nich. - No to byl vtip, samozřejmě.

1 1
možnosti
HV

H78o59n42z71a 93V36r57á56n78a

31. 8. 2022 17:02

Souhlas... V Ústeckém kraji se dá celkem běžně sehnat pronájem 3+1 do 7000 a práce tam je taky. Jde o to, kde ty Ukrajinky byty hledají. Pokud musí být nutně v Praze, tam asi problem bude...

1 1
možnosti
Foto

Karma. Díky za pěkný a humánní přístup ke všem slušným a pracovitým uprchlíkům před válkou, kteří naši pomoc potřebují. R^V

3 1
možnosti
LP

Paní Jandová nesouhlasí. :-)

0 0
možnosti
Foto

Super. A karma.

2 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

8 0
možnosti
PK

Otázka je nakolik je tento případ vzácný, typický asi ne. V našem sídlišti nejsou žádné ubytovny a ukrajinštinu slyším na každém kroku. Já se vůbec divím kolik lidí se sem vejde. A pod mostem vídám jen "našince".

7 0
možnosti
Foto

A proč jste je už dávno neubytoval, ty našince? :-P

0 1
možnosti
FD

Mám dvě mámi,(+dvě děti)ing.pracují na poli.Jedineční lidé.Vyměnil bych za zlé sousedy.

3 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2155x
Pozorovatel světa kolem sebe, stále žasnoucí, stále s něčím nespokojený, stále hledající "to pravé ořechové". Taky mamina, turistka, sběratelka citátů a mnoho dalšího.

Seznam rubrik