Pár tipů mužům na dobré a levné seznámení (vhodné k přečtení i pro ženy)

22. 06. 2016 11:05:00
Kdepak, v dnešní době není jednoduché najít si partnerku. Nějak se míň potkáváme. A když už o nějakou zakopneme, jak poznat, jestli nás neoklame nebo nezruinuje? Dobrá zpráva: jeden zaručený recept existuje!

Mám tu pár postřehů pro tu vousatější polovinu lidstva (a nejen pro ně). Tedy pro ty, kteří jsou ještě volní a neudělali zatím tu osudovou chybu, jakou sňatek dozajista je (a nebo udělali a hledají podruhé).

Z rozhovorů s muži, z článků i z reportáží se dovídám, že mnoho (vlastně většina) mužů si stěžuje na ženy hlavně kvůli tomu, že se ve vztahu s nimi mění v pochodující peněženky. Ženy chtějí krásné šperky, ženy potřebují stále nové šaty, boty, kožichy, ženy se potřebují navonět, našminkovat, naondulovat si účes, zajít do salónu... Ženy touží po luxusním bydlení, nábytku, drahé dovolené... Ženy potřebují reprezentativní auto (nejlépe jedno jen pro sebe), ledničku, myčku, sušičku, pračku, žehličku, leštičku, vaflovač, toustovač, vysavač...

A muži zbaběle naříkají: „Proč já si jí jenom bral, když mně stojí tolik peněz!“ nebo „Vydělávám jenom na tebe!“. Ti slušnější pak: „Jsi můj nejdražší koníček!“ nebo „Drahoušku, jsou opravdu ty 153. večerní šaty nutností?“ Ovšemže jsou, zní logická odpověď ženy a tak muži vydělávají dál, dřou od úmoru do úmoru, berou si nějakou práci na přivýdělek, dědí šaty po dědečkovi, v hospodě si dávají jen malé pivo, aby ušetřili, nebo chodí týden v jedněch ponožkách (samozřejmě také proto, aby se ušetřilo).... A přesto na konci měsíce zjistí, že to nestačí. Že je to stále málo!

Mnozí z nich se své předrahé manželky či milenky časem pokusí zbavit a pokud se jim to podaří (samozřejmě až po majetkovém vyrovnání, které ženy nazývají „půl na půl“, což v reálu vypadá tak, že žena vysoudí všechno a muž odchází s kuférkem svých trenýrek a ponožek), neuplyne mnoho času, aby se nechali polapit nějakou jinou. Začíná to párem lístků do divadla, pokračuje nějakou tou večeří v tříhvězdičkové restauraci a na Kanárech či Seychelách už se dotyčná zmiňuje o svatbě (samozřejmě pořádně honosné). A muž, protože nečetl tento objevný a veledůležitý článek, si myslí, že všechny ženy jsou stejné a protože je okouzlen, vrhá se znovu do stejné řeky s otevřenou náručí i peněženkou. Ale protože vy tento článek čtete, budete si umět poradit, co poradit, vám se nic takového nestane!

Má rada je prostá – najděte si ekoložku! Ekoložka je zárukou stabilního a hlavně levného vztahu! Ekoložka netouží po autě, chodí pěšky (nanejvýš ji můžete mile překvapit, když ji dáte kolo jako dárek – samozřejmě staré, ojeté), ekoložka nepotřebuje tuny voňavek, šampónů, krémů a jiných chemikálií, protože se přiklání k přírodním prostředkům (do podpaží rozemne hrst bezového listí, na podlahu nakape trošku octa, na kartáček nasype lipové uhlí) a bylinky jak známo, je možno natrhat na polích, lukách a v lesích zcela zdarma! Ekoložka také netouží po drahých dovolených v exotických zemích, protože zájezdy leteckou dopravou nepřijatelně znečišťující vzduch emisemi z výfuků motorů, takže ekoložku nejvíc potěšíte, když ji vezmete za ruku na výlet k blízké studánce nebo kapličce, kterou ještě, zatímco vy budete pojídat svačinu, jakoby mimochodem svýma tvořivýma rukama opraví či vyčistí.

Ekoložka netouží ani po velikém bazénu, protože jeho provoz příliš plýtvá pitnou vodou a vyžaduje nadměrné množství bazénové chemie, postačí ji přírodní rybníček zarostlý žabincem, kde se ošplouchne s místními kachnami. Nesní ani o luxusní vile, protože by zabírala příliš velkou plochu půdy, která by se dala permakulturně využít jako zahrada, ekoložka nevyžaduje ani drahé a stále nové značkové šaty, protože bavlníkové plantáže jsou pohromou pro půdu a podzemní vodu, nemluvě o kožichu, kterým byste ji přímo urazili, protože přece vždy bojovala za práva těch nebohých kožešinových zvířat. Ekoložku potěšíte pár hadříky ze second handu a místo drahých šperků třeba korálky z těstovin nebo klokočí. Ekoložka nepotřebuje sušičky, pračky, myčky a jiné přístroje, protože plýtvají elektrickým proudem a s trochou úsměvu a času se jejich služby dají nahradit lidskou prací. Mám pokračovat? Myslím, že to stačí. Ekoložka má oproti klasické ženě nesporně mnoho výhod, je skromná, pracovitá, šetrná (nic vám nevyhodí), a to, že budete muset v její přítomnosti třídit odpad, omezit konzumaci masa a kupovat výrobky z místní produkce, je jen nepatrný detail.

Teď jen zbývá to poslední – ekoložku najít! Nemá cenu dávat si inzerát do ženských ani jiných časopisů, jsou tištěny na křídovém papíře, takže je ekoložky nekupují, možná se minete cílem i inzerátem v novinách, protože správná ekoložka si je přečte ve výloze nakladatele a ušetřené peníze věnuje na záchranu deštných pralesů nebo je získá ze sběrny druhotných surovin rok prošlé (myje jimi okna, balí do nich svačiny, podpaluje v kachlových kamnech...)

Nepomůže ani inzerát na webu, ekoložka v ruce třímá pouze starodávný model telefonu, který už někdo před 10 lety odepsal jako nemoderní a vy byste ho ani nenazvali mobilní, takže o připojení na internet z něj nemůže být ani řeč. Určitě ale najdete originální a spolehlivý způsob, jak se s vytouženou ekoložkou seznámit (ideální místa k seznámení jsou okolí kontejnerů na separovaný sběr, místa ohrožovaná výstavbou nějaké neekologické stavby, vegetariánské jídelny, místa hnízdění ohrožených druhů dravců nebo mokřadní rezervace s vzácnou květenou...) Tak mnoho zdaru při lovu a ekologickou svatbu s celozrnnými svatebními koláčky! Pokud tedy nedostane ekologicky proutěným košem!

Autor: Irena Materna | středa 22.6.2016 11:05 | karma článku: 29.32 | přečteno: 2089x

Další články blogera

Irena Materna

Otevřená dlaň Čechů vůči Ukrajincům se uzavírá

Pošta už neposílá bezplatně balíky na Ukrajinu. A dokdy u nás budou zdarma v ubytovnách Ukrajinci, prchlí před válkou? Dokdy budou zneužívat náš sociální systém a pobírat dávky, aniž by šli do zaměstnání? Tak já vám to řeknu.

31.8.2022 v 15:03 | Karma článku: 28.06 | Přečteno: 1570 | Diskuse

Irena Materna

Blbá dovolená

Taky jste měli „vydařenou“ dovolenou? Vrátili jste se ne odpočinutí, ale servaní jak psi, naštvaní jak bejk s červeným hadrem před čumákem, bydleli jste místo v hotýlku v barabizně a místo sluníčka a opalování vám vydařeně lilo?

24.8.2022 v 6:32 | Karma článku: 14.38 | Přečteno: 578 | Diskuse

Irena Materna

Když pacifista začne chtít válku na Ukrajině...

Ukrajina potřebuje vojenskou pomoc. Nevím, jak jsem to mohla vyslovit. Fuj. Jsem celý život pacifista. Nikdy bych si nemyslela, že budu chtít, aby někdo na někoho vytáhl zbraně. Jenže i pacifistu někdy dožene to, co se kolem děje

28.3.2022 v 7:02 | Karma článku: 18.35 | Přečteno: 518 | Diskuse

Irena Materna

Kdy se Západ vojensky zastane Ukrajiny?

Ruská invaze na území Ukrajiny pokračuje. Putin dál nechává zabíjet civilisty. Ničí domy, nemocnice, školy, nechává v pobořených městech strádat tisíce lidí hladem, žízní, zimou, v děsivém strachu... A Západ? Nic.

27.3.2022 v 8:06 | Karma článku: 37.15 | Přečteno: 4885 | Diskuse

Další články z rubriky Letní povídka

Danka Štoflová

Jak mi ďábel láskyplně olíznul ruku!

Vdala jsem se za Tammyho, čerokézského indiána, žijícího v New Yorku. Ukázal mi, že život je zvláštní a mnoho věcí nevidím. Jenže já jsem česká holka a vím toho dost. Každý v New Yorku má svého psychoterapeuta, je drahý a k ničemu

27.6.2022 v 13:00 | Karma článku: 46.36 | Přečteno: 10305 | Diskuse

Danka Štoflová

Kulový blesk - aneb Nedám ti svůj hrnec!

Vdala jsem se za Tammyho, přímého potomka čerokézských indiánů. Žijeme v Severní Karolíně, na úpatí Great Smoky Mountains. Indiáni jsou pověstní svojí mlčenlivostí. Tak přesně ta mi leze děsně na nervy.

23.6.2022 v 10:31 | Karma článku: 46.20 | Přečteno: 5613 | Diskuse

Lucie Hejnalová

Na kole kolem a okolo

Pravidelně jezdím na kole. To v mém případě znamená, že si pravidelně jednou za cca 15 let koupím kolo, doladím výbavu a namlouvám sama sobě, jak budu pořád jezdit a kolo se stane mou nedílnou součástí. Hahaha.

22.6.2022 v 17:15 | Karma článku: 15.09 | Přečteno: 369 | Diskuse

Danka Štoflová

Rozkošná sexy piha, přímo pod zadkem!

Vdala jsem se za Tammyho, přímého potomka čerokézských indiánů. Žijeme v Severní Karolíně poblíž indiánské rezervace, snad šťastně. Byla jsem a vždycky budu žárlivá. I když vím, že kolečka osudu zapadla přesně na ta správná místa.

16.6.2022 v 10:53 | Karma článku: 47.11 | Přečteno: 16284 | Diskuse

Danka Štoflová

O dívce jménem Faith

Vdala jsem se za indiána z kmene Čerokí, a žijeme v Severní Karolíně poblíž Národního parku Great Smoky Mountains.Indiáni věří, že osudy lidí a naší planety se odvíjí v cyklech.V cyklech zvláštních a neuvěřitelných, až srdce bolí.

14.6.2022 v 9:20 | Karma článku: 46.18 | Přečteno: 4928 | Diskuse
Počet článků 31 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2155

Pozorovatel světa kolem sebe, stále žasnoucí, stále s něčím nespokojený, stále hledající "to pravé ořechové". Taky mamina, turistka, sběratelka citátů a mnoho dalšího.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...