Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Celý problém této situace je trochu složitější. A ten je nám všem dán evolucí. každá skupina lidí má své vůdce, jako sportovní tým trenéra. Čím více je lidí tím více dochází k dělbě práce, a čím více se práce dělí, tím více se lidí specializují. A tím se žene pokrok dopředu, protože když něco děláte hodně...jako mnoho hodin denně trénujete tenis nebo hru na piano, tak jste v tom dobří. Tím se ovšem zvedá produktivita práce. Když se zvedne produktivita práce roste blahobyt. JENŽE....existuje i systém vládnutí, a ten má několik základních principů jak ovládat poddané...a to tak, že se poddaní MUSÍ UDRŽOVAT V PŘIMĚŘENÉ CHUDOBĚ.. a proto jen několik lidí má téměř vše a ostatní se nějak musí podělit o ten malý zbytek......a také MUSÍ UDRŽOVAT SVÉ PODDANÉ V PŘIMĚŘENÉ TUPOSTI,...tedy jim dát jen omezené informace a zdeformovat jim mozek tak, aby věřili všemu, co se jim řekne.....JENŽE..MODERNÍ TECHNOLOGIE daly lidem možnost si vyhledávat informace a učit se sami, a tak musela nastoupit i dezinformace a falešné informace....jen se podívejte na můj článek o tom jak statistický úřad si vyloženě VYMÝŠLÍ velikost míry nezaměstnanosti....

A proto musíme často platit nesmyslné daně a nesmyslné poplatky, které se nakonec dostanou do soukromých kapes.....a to platí všude, nejen u nás ale i v USA, a všude jinde....

2 0
možnosti

"Když vtrhli Evropané na americký kontinent, Indiáni se divili, jak mohou bílí muži prodávat půdu pod nohama."

Indiáni se také divili, jak můžou bílí muži střílet z ohnivých trubek, jak můžou měřit čas malým strojkem, jak se můžou plavit přes oceán a jak si můžou předávat informace pomocí brka a inkoustu. Ono to totiž všechno souvisí i s tím prodáváním půdy.

Možná, že kdyby Indiáni vymysleli obchod s půdou, tak by o ni potom nepřišli.

0 0
možnosti

Aha, to jsem opravdu nevěděl. Děkuji za rozšíření znalostí, člověk se pořád něco učí.

1 0
možnosti
Foto

Chtěl bych, aby se zavedla "multikulti daň". Z výnosu daně by se platily neziskové organizace, nadstandardní věznice,(standardní by měly jen pryčnu,,žádnou televizi nebo fitko....), nadstandartní sociální dávky (standardní by nepokryly cigarety, chlast, herny ...) integraci menšin a podobné. Daň by platili humanisté, sluníčkáři a bojovníci za nadstandardní lidská práva (když právo zločince ja nadřazeno právu oběti.

6 0
možnosti
Foto

Kazdy clovek na svete zabira misto. Zakladni dan by teda mela byt za misto na tomto svete. ;-)

0 1
možnosti

Je to poplatek za zábor veřejného prostranství a platí se to všude, kde ta předzakrádka je na veřejném pozemku (chodník atd.) Takže žádná daň ze vzduchu, ale poplatek městu za využívání jeho pozemku.

1 0
možnosti

Ono se to muze jmenovat ruzne. Ale konkretne v Mnichove kdyz mate ty stolky na chodniku pod markizou se to jmenuje Luftsteuer.

0 0
možnosti

Delate si z toho sprtouchlata,

ale v mnoha svetovych mestech uz davno hospodsti plati dan ze vzduchu, kdyz maji pred hospodou par stolku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2155x
Pozorovatel světa kolem sebe, stále žasnoucí, stále s něčím nespokojený, stále hledající "to pravé ořechové". Taky mamina, turistka, sběratelka citátů a mnoho dalšího.

Seznam rubrik