Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevím, kam chodíte k lékaři, ale já nikde dlouho nečekám. A to ani když mě doktorka pošle na RTG, kde vlastně nejsem objednaná. Možná to bude tím, že nikdo z vás lékaře nezmění a ten se proto nesnaží změnit systém.

0 0
možnosti

Když ono je to o přístupu. Nedávno jsem byl u kožního specialisty na drobném zákroku. Objednán na přesný čas 13:35. V 13:32 jsem vešel do čekárny. V 13:34 jsem dokončil sepisování se sestrou a v 13:35 jsem zamířil na „sál“. V 13:45 jsem opět seděl v autě a jel domů. Takhle nějak si představuji, že funguje soukromý lékař, který nemá čas se crcat s nesmysly. Cena za 10 minut strávených u lékaře 1000 Kč. A naprosto zasloužených 1000 Kč, dal bych bez keců i 2000 Kč. Jen si vezměte, že když za hodinu vydělám 1000–1500 Kč, kolik mi ušetřili peněz.

0 0
možnosti
VP

To mi připomíná, jak jsem se radoval, když u nás v Uherském Hradišti zavedli rezervační systém na úřadech.

Jaké ovšem bylo moje zklamání, když jsem zjistil, že termín je možné rezervovat pouze do 12:30, kdy jsou stejně "čekárny" prázdné.

1 0
možnosti
JH

Srovnání pokulhává, medicína není vlak. Je to politicky a systémově nemoderní přístup ve vaší idealizované moderní době. V současném zdrav. systému změnu nečekejte, pokud mají všichni z veřejných peněz dle svých slov nárok na vše a kdykoliv, k prakt. lékaři přijdou s banalitou, k specialistovi dle svého uvážení, záchrannou službou aniž skutečně zachraňováni, a to vše co nejdříve.

Jistě chápete, že každý pacient vyžaduje jiný čas, a ten lze i u plán. kontrol odhadovat velmi obtížně (narozdíl o dojezdu vlaku), tím hůře u akutních vyšetření. Lze to udělat, jak žádáte, v čisté privátním prostředí. Jinak vyčleníte část pracovní doby pro objednané s dostatečnou čas. rezervou (aby se vám to celé nezhroutilo) a tuto nadstand. službu řádně zaplatí pacient. Ti trpěliví nebo nemajetní budou dále čekat a kvůli VIP klientele se nemálo prodlouží objednací doby, jsou regiony, kde se blíží u specialisty k 1 roku. Tedy opět na začátek - jestli naši pacienti chtějí být ošetřeni s čímkoliv, kdekoliv dle svého uvážení /bez doporučení prakt. lékaře/ a pokud ne kdykoliv, tak co nejdříve a bez doplatku, nemůže tomu být logicky jinak.

Objednací časy rozdělit po 2 hodinách pomůže zčásti (mohla jste to navrhnout lékaři), nevyřeší to, že všichni objednaní na den přijdou v 7.30 ráno. V čekárně můžete místo knihy podiskutovat proč ten či onen má být ošetřen dříve než druhý a odargumentovat si to lépe, než ve vašem textu.

Další věci dobře popsal p. Vodvářka.

Otázkou je, zda jste to diskutovala s vaší lékařkou, jaké odpovědi se vám dostalo a co sama navrhujete pro zlepšení, aniž do lékařské praxe hlouběji vidíte. Podobně smýšlejí lidé, kteří věří předvolebním "tahákům" o bezplatném zdravotnictví bez (nejen regulačních) poplatků a své klamné přesvědčení uplatní ve volební místnosti.

1 1
možnosti
PS

P42e86t74r 30S56k66á14c60e64l

12. 4. 2019 22:14

Je to marný, nesnažte se zavést organizaci v neorganizovávatelné firmě.

1 0
možnosti
PS

Pokud bude doktor až patologicky pripoutan k blogu a diskusím na něm, moc času na pacienty mu nezbyde.... u takového se nacekate....

4 0
možnosti
DP

Mozna by slo v CR nejak napodobit nas system? Mame zde obvodni zdravotni strediska, volny vyber, ja napriklad nechodim do "naseho", ale na uplne jiny konec mesta. Samozrejme objednavaci system, pri objednavani telefonem napred hovor s rutinovanou zdravotni sestrou, ktera provede prvni "roztrideni" pacientu, Ja cekam v krajnim pripade (velmi zridka) dvacet minut a to se mi vzdy lekar za spozdeni omluvi. Jedina vyjimka - cekani pres hodinu, ale to na stredisku nastal nahly akutni pripad a byl potreba zasahu nekolika lekaru zaroven. Mame tady take dost ucinny "odrazovac" tech pacientu, kteri si chteji jenom pokecat. Kazda lekarska konzultace nas stoji 200 korun (v ceskych korunach by to vzhledem k realnym platum a kupni sile atd bylo asi 240K,c to by se asi pacientum v CR moc nelibilo;-)) , takze podstatna spoluucast, samozrejme je tu i strop, ale ten je dost vysoko, u duchodcu o neco nize.

1 0
možnosti
MN

ja bych hlasoval za 500 a urgent po 15:30 za 1000 kc. To jedine dava smysl...

0 0
možnosti
VK

No a přesně na tom to končí.Objednáte pac. na 11,25 a on přijde dříve/později/jindy a vysvětluje vám, že to nestihl/nemohl atd. Udělají to jen dva! lidi za dopoledne nebo se jen s jedním pacientem zdržíte a celý ten úžasný systém je v háji.

0 2
možnosti
PK

Ale samozřejmě, že to jde, každý třetí či pátý termín se vyčlení jako "okno" a použije pro nejrůznější nenadálé případy, případně i krátkou technickou přestávku (napití, wc apod.).

1 0
možnosti
JM

Byli jsme s dětma na ambulanci, v neděli ráno, protože cenou noc měly horečky, kašel a ani nemohly spát. Hodinu a půl jsme čekali než na nás přijde řada, ale to chápu, bylo tam dost lidí. A když jsme přišli na řadu, doktorka se koukla dětem do krku, změřila je, za 30 sekund hotovo, dneska ty teploměry ono to pípne a je změřeno. Ale pak 20 minut psala na pc lékařskou zprávu.

Došlo mi že doktoři tu dnes nejsou od toho aby léčili, ale aby popsaly co nejvíc papírů, jedině tak se vykáže práce. :-)

3 0
možnosti
PV

Dovolte mi osobní zkušenost ze spojených států, ano v televizních seriálech je vše krásné ale realita kolikrát pokulhává. I přesto že spoluúčast pacientů je tam nesrovnatelně vyšší než u nás tak tam musíte na ošetření čekat, rozhodně to není jak podle jízdního řádu. Jsou prostě profese kde se hůře odhadne čas na ošetření pacienta a například preventivní prohlídka může zabrat 15 minut ale v případě nálezu i hodinu. Jak toto chcete zahrnout do objednávkového systému? Opravdu je pro Vás takový problém když jdete k lékaři jednou za X let si cca půl hodiny počkat?

0 4
možnosti
MK

Kvůli půlhodině by tu nikdo nereptal. Ale 3 hodiny? Když jste objednaný? Proto jsem utekla od své doktorky. Otázka je, zda má vinu doktor nebo sestra, že si to nedokáže zorganizovat. Tam, kam ted chodím, se objednám, v čekárně 2 lidi a za chvíli jdu na řadu. Proč jsem u předchozí doktorky přišla do čekárny, byla jsem objednaná a tam 25 lidí?

2 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2155x
Pozorovatel světa kolem sebe, stále žasnoucí, stále s něčím nespokojený, stále hledající "to pravé ořechové". Taky mamina, turistka, sběratelka citátů a mnoho dalšího.

Seznam rubrik